Doelstelling

ARTENZO is een centrum voor beeldend werk en staat open voor iedereen, maar met name voor mensen met een verstandelijke beperking, die hun kunstzinnige talenten willen gebruiken en ontwikkelen. Wij proberen door het aanreiken van diverse materialen en technieken, het maximale op het gebied van creativiteit uit de mens te halen.

Wij bieden de faciliteiten, de middelen en de begeleiding hierbij. Hieronder vallen ook museumbezoeken en workshops gegeven door eigen begeleiders en reguliere kunstenaars.

Bij ARTENZO ligt de nadruk in de begeleiding van het individu bij zijn persoonlijke artistieke en technische ontwikkeling. Het programma is aangepast aan de individuele talenten en mogelijkheden. Een specifieke, algemene methode passen we niet toe omdat anders het spontane karakter van het werk verloren gaat.

ARTENZO is uitgebreid tot een compleet centrum waar beeldend gewerkt kan worden. Naast de ateliergroep, waar voornamelijk wordt getekend en geschilderd, kan men ook kiezen om te werken in de keramiekgroep, de digitaalgroep, de projectgroep en de horecagroep. Ook is er de mogelijkheid om alleen te werken in een van de 6 individuele ateliers. Door deel te nemen aan de workshops, die geboden worden door alle groepen, kan men zich oriënteren binnen de andere groepen. Door deel te nemen aan een van de geboden cursussen, kan men zich meer verdiepen op een specifieke werkwijze of materiaalsoort. De workshops duren een dagdeel de cursussen bestaan uit een reeks van 10 tot 12 opeenvolgende weken..

Home2

 

Het laatste nieuws

Tentoonstelling Maria Hemels Blauw

Wij nodigen u graag uit voor de tentoontselling Maria Hemels Blauw die samengesteld is door Marc Mulde...

Read more